Waarom Puzzel & Spel

  • Snel thuisbezorgd!
  • Betaal veilig met: iDeal & PayPal, MisterCash en Rembours
  • Veel producten op voorraad
  • Gratis verzenden vanaf 50 euro
  • Gratis advies of cadeau tip!
  • Afhalen mogelijk 

Bekeken producten

Beoordelingen
10/10
Mooie kwaliteit puzzel! Een hele uitdaging maar des te...
Boonanza, Kaartspel 999games Bekijk groter

Boonanza, Kaartspel 999games

999-BOO01

999 games

Boonanza

3-5 spelers 12+ 45min

Meer details

€ 10,99 incl. btw

Datasheet

Merk : 999-games
Aantal spelers : 3 -5
Leeftijd : 8+
Spel niveau : 8+ ( familie)
Spelsoort : Kaartspel
Tijdsduur : 45 minuten

Meer informatie

999 games

Boonanza

3-5 spelers 12+ 45min

De boon is een eigenzinnig gewas, en gedijt uitsluitend in gezelschap van zijn soortgenoten. Bonenkwekers moeten hier rekening mee houden en investeren bij voorkeur in maximaal twee of drie soorten. Gelukkig kunnen ze hun overtollige bonen aan hun collega’s verhandelen. Welke bonen zijn het schaarst en het lucratiefst? De meest gewiekste handelaar zal de interessantste bonen voor zich opeisen en de oogst duur verkopen…

Recensies

Kwaliteit 
2015-10-15

Ruilen voor spek en bonen

Boonanza is misschien wel mijn favoriete spel. Waarom? het unieke aan Boonzana is dat het vooral gaat om met je medespelers te onderhandelen over deals die voor jou EN voor je medespeler goed zijn. Naast het feit dat je trots kan zijn op je slimme deal ("als ik nu 2 bruine bonen van jou krijg voor mijn sojaboon doe ik de belofte dat ik je een goedkope boon gratis geef zodra ik m over heb...") is het leuk te zien dat ook je medespelers soms blij zijn als ze met een onvoordelige deal toch bonen aan je kwijt kunnen die anders in de weg hadden gezeten.

Het spel gaat dus om het handelen/ruilen van kaarten. Je hebt altijd een aantal kaarten in je hand, waarvan je weet dat je de voorste kaart MOET spelen. Als dat niet in je straatje past is het zaak deze te verhandelen, liefst voor iets wat je al spaart. Hoe meer bonen van dezelfde soort je open voor je aan het verbouwen bent, hoe meer je winst. De grap is dat je maar een beperkt aantal bonen tegelijk kunt verbouwen, en ruimte moet maken als je vooraan in je hand een ander soort bonen heb die je moet planten. Ruilen en onderhandelen zorgt dat je de meeste bonen kunt verbouwen. Haal jij je medespelers over jou die laatste chiliboon te geven in ruil voor die blauwe boon die je toch al in de weg zat?

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Boonanza, Kaartspel 999games

Boonanza, Kaartspel 999games

999 games

Boonanza

3-5 spelers 12+ 45min

Product video